AMAC - AMC2020

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

AMAC

LinkenDe AMAC is in 2013 80 jaar!!!

De AMAC is onder andere de organisator van de jaarlijkse Nacht om de Lange Jan (NOL) en de Gelderse Vallei Rit. Ook organiseert de AMAC regelmatig diverse kaartleesritten en heeft haar eigen clubkampioenschap.

Huidige situatie:
De Amersfoortse Motor- en Automobiel Club telt nu meer dan 500 leden en is daarmee één van de grootste verenigingen binnen de Nederlandse Rittensport Federatie, het overkoepelend orgaan voor de rittensport in Nederland.
Buiten de regelmatige avondritten wordt ook de Gelderse Vallei Rit (GVR) verreden. Een dag-evenement van ca. 250 km lengte en oorspronkelijk ontstaan uit de “Heugafelt-rit”, bedacht in 1960 en financieel gesteund door de Gebrs. van Heugten. De baten van deze rit waren bestemd voor de Utrechtse Mythylschool.
Na een onderbreking in de eind 70-er jaren, werd in 1994 dit evenement weer van de plank gehaald en werd door de inzet van uitzetters en marshals één der belangrijkste dagritten binnen Nederland.
Naast deze dagrit werd ook een oude bekende nieuw leven ingeblazen; de Nacht Om de Lange Jan (NOL). Eveneens zo’n slordige 250 km lang en ook dit evenement mag zich verheugen op een warme belangstelling van de deelnemers. Beide evenementen zijn na opening van de inschrijving zeer snel volgeboekt.

Oud, maar springlevend!
Resumerend kan gesteld worden dat de AMAC oud in jaren is, maar springlevend qua activiteiten. Het Bestuur blijft alert op nieuwe ontwikkelingen in de (historische) autosport en wil zorgdragen voor een plezierige en veilige vorm van autosport met de daarbij horende competitie.

Klik hier om naar de AMAC site te gaan.

Bron: AMAC

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu