De gevaren - AMC2020

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

De gevaren

Marshals > Veiligheid

Het gevaar van autosport


Autosport is gevaarlijk, dat valt niet te ontkennen. Maar als alle betrokkenen, deelnemers, toeschouwers en officials zich aan de spelregels houden, is het risico dat er aan de rallysport kleeft tot een minimum te beperken.
Veiligheid van rijders en publiek staat bij de Amac Marshal Club in hoog aanzien.
Een nauwe samenwerking tussen de organisator de Amac Marshal Club en de politie leid tot veilige rally’s in Nederland. Maar veiligheid hangt voor een heel groot deel af van het individuele gedrag van iedere betrokkene.
De Amac Marshal Club doet dan ook een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van iedere betrokkene. Zeker wordt een beroep gedaan op de toeschouwers die komen kijken naar het schouwspel van de rally.
De belangrijkste regel voor de toeschouwers luidt: luister naar de officials.
De officials hebben ervaring met de rallysport en weten in welke hoek het gevaar schuilt. Zij zijn te herkennen aan de felgekleurde veiligheidshessen. Samen met de organisatie en politie zorgen zij ervoor dat u als toeschouwer op een veilige plaats komt te staan en veilig van het schouwspel kunt genieten.
Voordat een klassementsproef van start gaat, rijdt de goed herkenbare veiligheidsauto van de KNAF over de klassementsproef. Volg ook de instructies van de mensen in deze auto stipt op. Als zij vinden dat toeschouwers niet op veilige plaatsen staan, adviseren zij de organisatie dringend de proef af te gelasten.

Hieronder staan enkele tips die de veiligheid voor u en de deelnemers op een klassementsproef kunnen vergroten:

  • Volg de aanwijzingen van de official op.

  • Sta op een veilige plaats

  • Blijf uit de met lint aangegeven gevaren zones

  • Loop niet over de klassementsproef

  • Blijf bij een naderende auto alert, de auto is sneller bij u dan u denkt

  • Zoek een veilige plek als er een fluitsignaal klinkt


Opgelet!
Niet alleen langs klassementsproeven maar ook op de serviceplaats is het interessant om te kijken. Maar let op, rijders en servicemonteurs hebben tijdens de rally vaak haast. Loop hen dus niet in de weg en pas op voor losliggend gereedschap.

Rij rustig!
Niet alleen op de klassementsproeven, maar ook op de openbare weg zal de politie zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn. Tijdens het evenement wordt er streng gelet op verkeersovertreders. Motoragenten controleren tussen de proeven en schrijven bij een overtreding bekeuringen uit. Veel toeschouwers denken na afloop van een rally dat zij ook in een rallyauto zitten. Niets is minder waar. Een klassementsproef is afgesloten voor alle verkeer, de openbare weg is dit zeker niet.

Ken uw verantwoordelijkheden!!!!
Zorg samen met organisatie, officials, rijders en politie voor veilige rally’s in Nederland. Alleen dan kunnen we samen nog lang van deze sport genieten.Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu