Historie - AMC2020

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Historie

De AMC

Het ontstaan van de Amac Marshal Club


Voorwoord
Omdat er vaak verschillende termen worden gebruikt als official, veiligheidsfunctionaris, baanpost, controleur enz. en vaak hetzelfde wordt bedoeld worden bij ons alle leden marshal genoemd.
Door de vraag naar de werkzaamheden van de AMAC Marshal Club is dit document samengesteld om iedereen die belangstelling heeft te voorzien van dezelfde informatie.
Heeft u na het lezen van dit document nog vragen, dan kunt u altijd terecht op het secretariaat via telefoonnummer 033-4805577 of 06-29321895. U kunt u vragen ook per e-mail stellen op amacmarshalclub@gmail.com.

Historie
Binnen de Amersfoortse Motor en Automobiel Club "AMAC" is 10 maart 1993 door een stel enthousiaste mensen die hun hart hebben liggen bij de autosport een marshal club opgericht.
Binnen de AMAC is toen een sectie Rally's toegevoegd aan de verenigingsstructuur.
De sectie had tot doel om ondersteuning te bieden aan de organisatoren van, de in het bijzonder in Nederland verreden, Rally's.
De in Barneveld verreden TulpenRally is voor de sectie de eigen Rally geweest.
Hiervoor waren veel marshals nodig om de diverse snelheidsproeven te bemannen, met deze ploeg werden daarna ook veel Rally’s voor het Internationaal Nederlands Rally Kampioenschap bemand, hetgeen tot vandaag toe nog steeds wordt gedaan.

In Juli 2002 is het besluit gevallen van de sectie Rally's een zelfstandige vereniging te maken genaamd AMAC Marshal Club "AMC".
In overleg tussen de latende bestuursleden en het ad interim bestuur zijn toen afspraken gemaakt over het vervolg.
18 september 2002 is de eerste stap naar zelfstandigheid bekrachtigd door ondertekening van de statuten bij de notaris. Hierna is op 19 september 2002 een aanvraag ingediend bij de Kamer van Koophandel om de AMC als vereniging met statuten in te schrijven.
09 oktober 2002 kregen wij de officiële stukken van de Kamer van Koophandel toegestuurd en was de verzelfstandiging een feit.

Het ad interim bestuur bestaande uit voorzitter Derk Hakstege, penningmeester Fons Wijnberg en secretaris Folkert Kamp hebben toen de plannen uitgezet en de vereniging een eigen gezicht gegeven.
Tijdens de 1e algemene ledenvergadering welke is gehouden op 29 januari 2003 zijn de leden van het ad interim bestuur door de leden benoemd in de functies.

Doel
Het hoofddoel van de vereniging is het verlenen van diensten aan evenementen op het gebied van de autosport. Deze dienstverlening wordt aangeboden aan de organisatoren van de in Nederland te verrijden moderne Rally's en/of Rallysprints.
Naast de Nederlandse Rally's biedt de AMC op verzoek ook hulp bij buitenlandse evenementen.
De Rally's gaan een meer internationaal karakter krijgen, waardoor de werkzaamheden in het buitenland ook toe zullen nemen.

Wat houdt de dienstverlening in
Als AMC krijgen we binnen het georganiseerde evenement een klassementsproef "KP" toegewezen. Alle werkzaamheden die nodig zijn op een KP komen ter verantwoording van de proevenchef.
De proevenchef is een lid van de AMC met een licentie proevenchef.
De leden van de AMC die hulp bieden op de KP staan onder aansturing van de proevenchef of zijn/haar assistent.
Alle op een KP voorkomende werkzaamheden vallen binnen de dienstverlening. Met andere woorden neemt de AMC een deel van het werk over van de organisator.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu