World Rally Museum - AMC2020

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

World Rally Museum

Linken

Z’n droom was een echt museum op te zetten.

Het is een voortvloeisel van de verzamelwoede van Gérard, die het liefst alles wil hebben wat te maken heeft met de rallysport. In 1975 raakte hij in de ban van de rallysport, tijdens een bezoek aan de ELE-Rally te Eindhoven. Zo begon hij met het bouwen van rallyauto’s op schaal (1:24).
Door zijn drang naar perfectie werden boeken en ander naslagwerk gekocht en verzameld. Dat liep na een tijdje aardig uit de hand en daarop besloot hij zich te specialiseren tot het Wereld-Kampioen-schap Rallyrijden en richt in 1986 het Mini-Rally-Museum op (inmiddels hernoemd naar World-Rally-Museum). Vanaf het begin van het seizoen probeert hij jaarin jaaruit materialen te bemachtigen. Zelfs onderdelen van auto’s kom je er tegen.
Een archief vanaf 1973, mappen met handtekenigen, anzichtkaarten en zelfs postzegels bezetten zijn “ boekenkast “. Ook orginele Rallytassen, Rallyattribuiten en puzzels hebben daar een plekje gekregen. Het blijft voor hem een kick als er weer post uit bijvoorbeeld Nieuw Zeeland of elders in de brievenbus ligt. Vakantie’s worden, zo mogelijk, om WK-Rally’s geboekt, zodat contact met rijders gewaarborgt is! Inmiddels is de zolder ingeruild voor een garagebox en op z’n 18 M2 krijg je een goed beeld van de geschiedenis van het WK Rally. Gérard weet altijd wel wat nieuws te melden. Dus bijzonder de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan het World-Rally-Museum.

Klik hier om naar het World Rally Museum te gaan.

Bron: Gérard Wolthaar

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu