AMC (Amac Marshal Club)

Historie

Oprichting van de AMAC Marshal Club is op 10 maart 1993.  Het idee kwam van leden van de AMAC (Amersfoortste Motor- en Automobielclub), die meer wilden betekenen binnen de rallysport.

Binnen de AMAC is toen een sectie rally's toegevoegd aan de verenigingsstructuur. De sectie had tot doel om ondersteuning te bieden aan de organisatoren van de in het bijzonder in Nederland verreden rally kampioenschap. De welbekende in Barneveld verreden Tulpenrally is voor de sectie de eerste eigen rally geweest.

Hiervoor waren veel marshals nodig om de diverse snelheidsproeven te bemannen, met deze ploeg werden daarna ook veel rally’s voor het Internationaal Nederlands Rally Kampioenschap bemand, hetgeen tot vandaag toe nog steeds wordt gedaan. 

In Juli 2002 is het besluit gevallen van de sectie Rally's een zelfstandige vereniging te maken genaamd AMAC Marshal Club, kortweg AMC. September 2002 is de eerste stap naar zelfstandigheid bekrachtigd door ondertekening van de statuten bij de notaris, en is een aanvraag ingediend bij de Kamer van Koophandel om de AMC als vereniging met statuten in te schrijven.

Lidmaatschap

Onze leden zijn afkomstig uit alle geledingen van de samenleving, maar we worden allemaal gedreven door enthousiasme voor de rallysport.
Als lid van de vereniging wordt van je verwacht dat je je een aantal malen per jaar beschikbaar stelt voor het verlenen van hulp bij historische ritten en/of rally's.

Als je geïnteresseerd bent in een taak binnen de vereniging (meestal als marshal), kan je je aanmelden en kan je in eerste instantie meelopen met een team van ervaren marshals. Als je een aantal malen hebt meegelopen, kan je besluiten om lid te worden. Bij de snelheidsrally's kan je eventueel een cursus als basisofficial of hoofdofficial volgen, waarna je ook zelfstandig een post kunt gaan bemannen, al dan niet met vrienden of familie.

Ontdek wat we doen in onze fotogalerij en word zelf lid!

E-mailen
Info